07.11.2010

Nytt om Beady Eye

!!UPDATE 2!! Platekompaniet.no sier i en mail til meg at de har fått slippdatoen for den digitale singelen direkte fra plateselskapet. Siden det bare er en uke unna, så håper jeg det betyr at det ikke blir noen endringer!

!!UPDATE!! I følge platekompaniet.no slippes "Bring The Light" digitalt allerede 15. november! Om dette stemmer så er det en god nyhet, men jeg har ikke funnet noen andre som kan bekrefte dette (verken beadyeyemusic eller andre forhandlere, f.eks. iTunes). Platekompaniet.no skriver også at låten er 3:42 lang og utgis på Vital. Copyright tilhører Beady Eye Records ltd. Ingen ekstraspor står oppført på denne digitale singelen. Forhåpentligvis og sannsynligvis slippes den også i fysisk format senere. Jeg vet ikke om jeg kommer til å holde pusten frem til 15. november, men jeg skal i hvert fall krysse fingre og tær! Følg med på bloggen min for oppdateringer**


Fredag 5. november var det nok en del Oasis- og Beady Eye-fans som satt kaffen i vrangstrupen. Personlig hadde jeg gitt opp håpet om en ny Beady Eye-singel i år (Liam har hele tiden sagt oktober), men fredag dukket det altså opp noe interessant. I følge en testmal på recordstore.co.uk kommer Beady Eye's første singel 22. november, og heter "Bring The Light"! Nå ble riktig nok denne testmalen/linken fjernet raskt, men det blir uansett gjenstand for spekulasjon. Stemmer dette overhode? De kan da ikke bare ta det ut fra luften? Sitter den en fanboy i nettredaksjonen til recordstore og drømmer seg bort? La oss ikke håpe det. La oss håpe de er inne på noe...



COVER ART?

Det vi kunne hente av informasjon fra denne testmalen før den forduftet er mulige låttitler og et mulig coverbilde. La oss starte med sistnevnte.

Skal vi tro recordstore ser coverbildet til den første singelen slik ut:



Hvis dette er det riktige coverbildet så skal i hvert fall ikke jeg klage. Dette ser riktig så flott ut, og ikke minst svært retropreget. Det eneste som mangler er at det står "mono" i høyre hjørnet. Utformingen med hvit bord øverst med plateselskapets logo på (som visstnok, og interessant nok, er Beady Eye Records) og bandnavnet er slik det veldig ofte var tidlig på 60-tallet. Det var også notert om det var i stereo eller mono. Selve skrifttypen som er valgt for bandnavnet er også veldig retroaktig.

Hvis vi beveger oss ned til bildet, så bringer også det tankene tilbake til tidlig på 1960-tallet og noen av Liam & co sine helter. Først og fremst The Beatles, men også for eksempel The Who. Frem til 1965 var det vanlig at artistene poserte ved å se inn i kamera enten rett mot, ovenfra og ned eller nedenfra og opp. The Beatles brøt denne tradisjonen med Revolver i 1966, men frem til da var det altså ganske standard. Forsiden på "Bring The Light" ga meg umiddelbart assosiasjoner til The Beatles, og da spesielt to bilder. Det første er på baksiden av "Beatles For Sale" LPen og ser slik ut:




Coverbildet til "Bring The Light" kan også tolkes som en parodi på frontcoveret til "Please Please Me", hvor The Beatles står i en trappeoppgang og ser ned mot kamera:



Jeg nevnte også The Who som mulig inspirasjon. Se på dette frontbildet fra "My Generation" (1964):



Det gjenstår altså å se om dette er det endlige coverbildet til Beady Eye sin debutsingel, men personlig håper jeg det og at de også i fremtiden kjører en liknende retroaktig stil.


FØRSTE LYDKLIPP!

Fredag ble også den nye nettsiden til Beady Eye lansert. Den nye nettadressen er beadyeyemusic.co.uk (skriver man .com slik den opprinnelig var, så blir man omdirigert til .co.uk). I den forbindelse kunne man også for første gang få et lite inntrykk av hva vi har å vente musikalsk! På forsiden ligger det nemlig en videosnutt på 22 sekunder med lyd! Det man hører er sannsynligvis deler av introen på "Bring The Light" (b-siden skal i følge recordstore hete "Sons Of Stage"). Det er begrenset hva man får ut av 22 sekunder, men jeg synes det virker brukbart. Det starter med fullt band, men går raskt over i kun elektrisk gitar som spiller et enkelt riff som gjentar seg resten av klippet. Etter fire takter kommer en stortromme som markerer slagene (slik som i "Cigarettes And Alcohol", uten sammenlikning forøvrig). That's it. Ikke så mye å skrive hjem om foreløpig, altså.

I videoen kan man se Andy, Liam, Gem og Chris i hvert sitt "vindu" i sakte film mens de spiller i studio. Det mest interessante her er at Andy er utstyrt med gitar og både Gem og Andy har mikrofon. Man kan også skimte livebassist Jeff Wootton i bakgrunnen (i vinduet til Chris). Dessuten ser Liam fortsatt meget stilig ut i Clint Eastwood-hatten sin (sannsynligvis samme som han bruker i videoen til "I'm Outta Time"). Ca 15 sekunder inn i videosnutten kommer det som er logoen til Beady Eye.





Det har gått rykter om at Beady Eye var i London 27. oktober for å spille inn musikkvideoen til sin første singel. Om det vi ser i denne videoen er hentet fra musikkvideoen vites ikke. Musikkvideoen skal være regissert av Richard Ayoade som tidligere har jobbet med Kasabian og Arctic Monkeys. Ryktene får hjelp av Jeff Wootton på hans Twitterkonto; "flying to LA to rejoin @gorillazband after Beady Eye stuff". Danseren Georgia Amodu har også kommet med små hint på sin Twitterkonto.

Man har nå også muligheten til å registrere en miniprofil på hjemmesiden til Beady Eye. Det er også opprettet et "community" og et forum for fansen i tillegg til de to pressebildene vi har fått av gruppen hittil. Siden kommer garantert til å oppdateres i nærmeste fremtid, og da forhåpentligvis med en bekreftelse på det som er bandets første singel og releasedato. Jeg gleder meg!

www.beadyeyemusic.co.uk

2 kommentarer:

Den syrlige mannsforening sa...

Ikke enig at man hører introen i klippet. Høres mer ut som de akkurat gjort seg ferdig med refrenget, og at det bygger seg opp mot refrenget igjen. Noe à la TSOTL da man i sin tid fikk en smakebit fra den. Singelen slippes digitalt 15.november. Da skal jeg ihvertfall kjøpe den på platekompaniet.no

TheOasisDaily sa...

Først og fremst: takk for tipset!

Det kan meget mulig hende du har rett. Jeg tenkte at den kanskje starter med et slags crescendo hvor alle deltar, før det altså går over i dette riffet. Nå trenger vi kanskje bare vente en uke før vi har svaret :)